Spaarzaamheid geeft rijkdom

Bij de voorbereidingen voor de komst van onze dochter is het goed om te merken dat onze spaarzaamheid ook hierin op een goede manier doorwerkt. Sowieso: zonder onze spaarzaamheid hadden we nooit twee adopties (met een periode onbetaald verlof, huur- en leefkosten in een ander land enzovoorts – enzovoorts) kunnen betalen. We zijn zo rijk (met straks twee kinderen en de mogelijkheid voor mij om thuis te blijven) omdat we spaarzaam leven.

Heel schattig, maar deze kopen we dus niet.

Aan die spaarzaamheid verandert weinig nu er een kindje bij komt. Veel dingen hebben we nog, vragen we of kopen we tweedehands. En dat scheelt behoorlijk op de kosten die we in korte tijd moeten maken.

Tweedehands spullen zijn namelijk gewoon prima, veel goedkoper en vaak ook nog een stuk makkelijker te verkrijgen (als je niet van winkelen houdt zijn kledingpakketten werkelijk ideaal ;-)). Daarbij is er minder keuze, wat de keuze ook weer makkelijker maakt.

Wat kopen wij zoal tweedehands?
– Meubels
– Sommige huishoudelijke apparaten (oven, fornuis,vaatwassers)
– Kleding
– Speelgoed
– Fietsen
– Auto’s
– Boeken

Eigenlijk kijk ik voor de meeste spullen eerst of het gratis of tweedehands te krijgen is. En meestal lukt dat wel.

Alleen voor heel specifieke artikelen die we nu op korte termijn aan willen schaffen zijn we afhankelijk van nieuw. Zoals die trekhaakkoffer voor de auto. Er past namelijk toch maar een bepaalde hoeveelheid spullen in de kofferbak van een doorsnee auto. En met een maand tussen bericht en vertrek zijn de tweedehands opties te beperkt aanwezig. De man opperde de mogelijkheid om dan gelijk maar een grotere auto te kopen – maar dat doen we dus toch maar even niet. Een nieuw trekhaakkoffer is namelijk altijd nog goedkoper dan een grotere tweedehands auto 😉

Wat koop jij graag tweedehands?

...
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.