Sporten

Door een combinatie van genen, slecht zitvlees en een hang naar gezond eten (nurture of toch ook nature?) kom ik goed weg met m’n hekel aan sport. Het lijkt niet nodig, want qua gewicht hoeft het niet. En ik beweeg wel genoeg (de 10.000stappen haal ik meestal wel), dus waarom zou ik verder ook?

Al het ziek zijn deze winter en de gedachte dat ik met twee jonge kinderen nog wel een hele poos fit en gezond wil blijven stemden me echter tot nadenken. Je kunt namelijk ook slank zijn en toch dichtslibben aan de binnenkant. En al is dat niet zo: het is ook wel fijn om het tempo hier een beetje goed te kunnen volgen…

Dus kwam er eerst een wekelijkse yogales. Toen ging ik thuis af en toe maar weer eens op de crosstrainer staan. Uit gemis begon ik in de vakantie met een yogalesje op youtube in de ochtend. Niks bijzonders, maar net genoeg om fijn wakker mee te worden. Toen las ik ergens dat het toch ook wel erg belangrijk was om je spieren te trainen…

Waarna ik maar eens wat trainingsvideo’s probeerde (nog steeds niks fanatieks hoor…. 10 minuten sporten is ook sport). Ik voelde me er echter wel heel goed bij. Dus downloadde ik daarna een gratis app.

Nu, net na de meivakantie, zit ik op 10 minuutjes yoga met daarna een kwartiertje crosstrainer en ‘s avonds nog een kwartiertje spieroefeningen.

Of het zoden aan de dijk zet? Geen idee! Ik voel me goed en heb zelfs het idee dat ik wat fitter én goedgehumeurder raak.

Daarbij: een beetje sporten (en dat volhouden) is beter dan niets.

Wat vind jij van sporten?

...
Share
7 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.