Spugen

Mijn buik is zelden ziek. Er waren ooit wat nachtelijke hevige spuugsessies na het eten van mosselen en als kind deed ik eens een groots entree met vloedgolf van de (gelukkig voor mijn moeder) houten trap. Maar verder is mijn buik de stabiliteit zelve. Vooral sinds ik de mossels laat staan.

Buikgriep?

Hele buikgriep-golven gaan er langs me heen en in ieder buitenland drink ik tot nu toe (met een geleidelijke opbouw, dat wel) het water mee wat de bevolking daar ook drinkt.

Vannacht was ik echter flink ziek. Zo’n misselijkheid waarvan je nauwelijks weet waar je het zoeken moet, met het klamme zweet op het voorhoofd. Ik zal jullie de details besparen, maar ik was blij toen maag Ć©n darmen leeg waren.

Gelukkig was het mijn uitslaap-ochtend. Wat maar weer bewijst dat het geluk soms in kleine dingen zit … šŸ˜‰

Overigens knapte mijn buik na een wat wankele start al snel op. Bij de lunch was ik eerlijk gezegd alweer vergeten dat ik ziek was geweest.

Wat ik overigens deels aan een sterke maag wijt en deels aan de groene klei (voor inwendig gebruik) die ikĀ in dit soort gevallen altijd neem. Werkt als een tierelier bij maag-darmklachten.

Heb jij een sterke maag?

...
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.