Stichting Corazon

Via een berichtje op marktplaats kwam ik toevallig de fruitbomen actie van stichting Corazon tegen. De katholieke stichting verkoopt en bezorgt (als tijdelijke actie) voor een zeer bescheiden bedrag fruitboompjes. Het doel: meer Co2 door het planten van fruitbomen – liefst in (semi) openbaar gebied. Het resultaat wordt daarmee drieledig: gezonde voeding, vergroening en meer CO2.

De fruitboompjes zijn boompjes die anders vernietigd zouden worden. Telers leveren ze gratis aan bij stichting Corazon, die ze dan voor een heel klein bedragje verkoopt en bezorgd.

De laagstamboompjes zijn nog klein (2-3 jaar oud) en kosten 2,50 euro per stuk. De minimale afname is 10 stuks. De bezorging kost 5 euro. Ik kocht er 10. Een paar boompjes plantte ik zelf, de rest deelde ik uit in de buurt. Ik heb nog overwogen om ze bij de speeltuin te planten, maar dat leek me toch geen goed idee omdat daar altijd zo rigoreus gesnoeid wordt.

Lees hier meer over de fruitbomenactie van Stichting Corazon . Je vindt hier ook informatie hoe je de fruitbomen kunt bestellen. Mocht je interesse hebben, reageer dan snel, want ik weet niet tot wanneer de actie loopt.

Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.