Storm op komst

Iedereen met kinderen (of bejaarden…) heeft het vast al gemerkt: er is storm op komst! Dochter en ik togen nog een middagje naar het strand. Het was er heerlijk zwoel met een fijn briesje. Dochter speelde er heel lief met een ander meisje en had het ontzettend naar haar zin. Aan de lucht kon je al zien dat er ander weer aan gaat komen. Er hing een raar soort witte nevel, terwijl het toch zonnig was, met een opeens aantrekkend briesje.

Ik had natuurlijk weer geen camera bij, maar hier een stockfoto met precies zo’n rare nevel. Zie je die waas boven het water hangen? Zo zag het er dus uit – minus de bergen 😉

Mijn twee weerhaantjes hadden ook last van de weersverandering. Dochter mepte bij alles wat haar niet zinde (behalve dus op het strand – de beste plek bij storm op komst 😉 ) en zoon kwam kwaad en onredelijk thuis.  En toen gooide hij (per ongeluk, omdat hij alweer iets anders aan het doen was dan waar hij eigenlijk mee bezig moest zijn – namelijk eten) ook nog zijn bord kapot waar ik net even iets te scherp op reageerde. Arm kind…  Er kwam een hele grote stroom aan waterlanders. Gelukkig trok het bij mama op schoot weer goed bij en kreeg ik ook de rest van de dag te horen. Het bleek dat hij van verschillende mensen (= iedere volwassene onder wiens gezag hij vandaag stond, waaronder ik :-)) gemopper over zich heen gekregen. En toen was hij ook nog hard gevallen. Het luchtte goed op om over zijn dag te vertellen. De boze bui was daarna ook weg.

We hebben de boel daarna maar om 18.15 uur maar richting bad gestuurd en om 7 uur lag het hele zooitje op bed. Vijf minuten later waren ze onder zeil, dus kennelijk was het een goede actie.

Nou maar hopen dat dochter morgenochtend niet weer het hele huis om 5.45 uur wakker maakt, omdat zíj vindt dat het tijd is om op te staan…

Merk jij het als er storm op komst is?

Share
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.