Taaie dagen

In de serie Downton Abbey is er een scene waarin de kleindochter een probleem met haar grootmoeder bespreekt. Wat het probleem precies was weet ik niet meer, wel staat de reactie van haar grootmoeder me nog levendig voor de geest. ‘Ach’ zei ze. Het leven is vol problemen. Je krijgt problemen, die los je op. Dan krijg je weer andere problemen en die los je op. Je krijgt weer problemen en die los je op en zo gaat het alsmaar door en dan ga je dood.

Soms, als ik in precies zo’n cyclus zit moet ik aan die scene denken – en dan lach ik even in mezelf. Kennelijk hoort het oplossen van problemen bij het leven en dus doen we het er maar mee. Op de één of andere manier helpt die gedachte.

Ondertussen worstelen we weer eens met school en een overvraagd kind. En soms is er dan een bijzonder taai weekeinde voor nodig om kordaat de koe bij de horens te vatten en stappen te ondernemen. In dit geval een test of het beter gaat met zoon als we de twee rommeligste dagdelen van de schoolweek schrappen.

Het zal nog wel een gedoetje worden (want buiten de kaders van de school / leerplicht – en school merkt er weinig van dat het niet loopt), maar zoon (en ons!) welzijn zijn belangrijker dan de vraag of het gedoe oplevert.

Dus… we lossen de problemen op en dan zien we de nieuwe problemen wel weer verschijnen.
En ondertussen genieten we van de zon.

 

That’s life!

 

...
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.