Tips voor betaalbare en leuke kadootjes

Het verkrijgen van leuke en betaalbare kadootjes vind ik eerlijk gezegd één van de lastigste dingen om binnen het budget te doen. Het lastige aspect is eigenlijk niet eens zozeer het budget, maar de vraag wat gééf je mensen – om dan ook nog eens iets te vinden wat binnen het budget valt.

Hieronder wat tips:

  1. Plan vooruit. Als je een betaalbaar én leuk kadootje wilt uitzoeken, dan moet je daar op tijd mee beginnen. Twee tot vier weken is meestal voldoende om een leuk en betaalbaar kadootje te vinden en zo nodig op te laten sturen.
  2. Vraag wat iemand graag wil hebben. Ik las ooit ergens dat mensen het meest tevreden zijn met kadootjes waar ze om gevraagd hebben. En nee, dat is niet saai. Het is juist fijn om iets te krijgen wat je graag wilt hebben. Vraag dus (tijdig!) wat de ander hebben wil. Vraag zonodig om meerdere opties.
  3. Ken de ander. Zorg dat je weet wat de ander leuk en lekker vindt. Kijk eens goed naar het interieur, praat over hobby’s en zie wat er voor verzorgingsproducten staan. Wat eet / drinkt de ander graag? Persoonlijk vind ik het leuk om iemand op die manier nog een stukje beter te leren kennen. En ook mensen die je al lang kent blijken dan soms onvermoede voorkeuren te hebben. Als je weet wat de ander leuk vind, kijk dan of je daar bij aan kunt sluiten met een kadootje.
  4. Zoek gericht. Voorheen kon ik de stad ingaan om ‘een kadootje’ te kopen. Om dan met een matig leuk iets thuis te komen (voor de hoofdprijs). Het is handiger om eerst te besluiten wat je de ander wilt geven om daarna gericht rond te speuren naar leuke en betaalbare opties.
  5. Speur naar koopjes. Ooit kocht ik kadootjes enkel nieuw en bijna altijd op het laatste moment. Op die manier betaal je vaak veel voor weinig. Inmiddels koop ik ook spulletjes tweedehands, of maak ik een combinatie van nieuwe en tweedehands. Het leuke daarvan is, dat je mensen vaak een groter kado kunt geven voor een kleiner bedragje. Zo deed ik schoonzus laatst een fitbit kado en is er een leuk kookboek naar mij onderweg. Beide artikelen schafte ik aan via marktplaats om kado te doen. Ook kan het lonen om uit te zoeken wat goede aankopen zijn. Zo vond ik een fles wijn bij de hema die erg goede reviews kreeg. Hiermee wordt een fles wijn van 5,50 euro een leuk, weldoordacht kadootje  – misschien niet om aan een wijnkenner te geven, maar wel leuk voor iemand die graag een pretentieloos, maar lekker wijntje lust. Ook bleek na onderzoek dat de Action goede klei verkocht. Leuk om dan een kleipakket (of drie pakken klei) te geven voor een kleiner bedrag als waarvoor ik anders 1 pak klei kocht…
  6. Tot slot: kadootjes zijn een aardigheidje. Het belangrijkste van kadootjes is (naar mijn mening) dat je de ander een blijk van aandacht en waardering geeft. Uiteindelijk maakt het niet eens zoveel uit wat het is, als je er maar aan af kunt zien dat diegene erover na heeft gedacht. Kies dus met zorg iets uit, pak het leuk in en geef het met plezier.

 

Share
8 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.