Tips voor strand en zwembad

Onze gezinsleden houden nogal van water. Zelf ben ik een liefhebber van open water, vooral van zee en strand. De man houdt meer van het zwembad en de kinderen vinden alles leuk als ze er maar in kunnen plonzen.

Omdat we vlakbij open water en zwembad wonen gaan we dus nogal eens naar zee, meer of zwembad. En zoals met veel dingen hebben we ook daarin wat handigheidjes ontwikkeld die deze uitjes met kinderen een stuk makkelijker maken.

Tip 1: neem niet teveel mee. Kinderen spelen toch niet met alles. Met een schep, twee schepnetjes en een emmer kom je een heel eind. Hier zijn de kinderen verantwoordelijk voor wat ze mee willen nemen. Nemen ze niks mee, dan hebben ze alleen datgene wat ik standaard voor hen in de strandtas heb zitten (en dat is heel erg weinig).

Tip 2: maak de kinderen medeverantwoordelijk voor het meenemen van de spullen. Zie ook hierboven. Daarbij is hier de regel dat iedereen wat draagt. Al is het maar je eigen lichtgewicht schepnetje.

Tip 3: ga je veel zwemmen, laat de dingen die je altijd meeneemt dan zoveel mogelijk in de zwemtas zitten (hier is dat zo’n grote shopper – of twee). Zwembandjes, zonnebrandcrème, het zwembrilletje, wat speelgoed beesten en de duikringen en dergelijke zitten bij ons standaard in die tas. Als we weg gaan hoeft er alleen wat eten, drinken en handdoeken bij en dan zijn we klaar om te gaan.

Tip 4: hergebruik je handdoeken. Hier hebben de kinderen van die capes met capuchon. Nu weet ik niet hoe het anderen vergaat op het strand, maar bij ons zijn die handdoeken al zanderig voor iemand zich ermee af heeft kunnen drogen. Je droogt je dus standaard af met een zanderige handdoek – of hij nou schoon was bij vertrek van huis of niet. En dus hang ik ze thuis te drogen, klop het zand eruit en leg ze daarna netjes op de wasmachine om ze de volgende dag weer mee te nemen naar strand of zwembad. Na een uitje of 3 -4 gaan ze eens in de was. Dat scheelt een hoop was en gedoe.

Tip 5: kleed je niet om. Bovengenoemde capes zijn ideaal om kinderen aan te doen na het zwemmen. In het begin kleedden we ons braaf om na zwembad of strand, maar wat een gedoe was dat. Het weg gaan duurde er alleen maar langer door en dan heb je alsnog zanderige, plakkerige kinderen die thuis direct onder de douche moeten. Je kleed je dan alleen voor piet snot twee keer extra om. No more: na strand of zwembad gooien we alles in de tas en krijgen de kinderen hun cape aan. Ikzelf draai een pareo om me heen. Thuis worden cape en pareo over het wasrek in de tuin gegooid, de zwembroeken gaan in een snel sopje in de wastafel terwijl het hele zooitje onder de douche gaat. Ik of de man douchen als eerste, zodat diegene snel de avondmaaltijd (brood) op tafel kan zetten terwijl de rest rustig doucht.

Wat vind jij een fijne strandroutine?

...
Share
8 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.