Uitdaging

Ik heb besloten de uitdaging aan te gaan en eens te kijken hoe ver we gaan komen met 8 euro voor de boodschappen voor de komende week. Niet omdat het percé moet, maar omdat we heel vaak boodschappen doen terwijl er nog van alles is. En juist die gemakzucht mag wel wat minder. De uitdaging is dus eerder ter inspiratie dan uit noodzaak.

Waarschijnlijk ga ik wel een beetje vals spelen, want de A-merk kroketten zijn deze week in de aanbieding bij de Appie en daar maak ik de man echt heel blij mee. En om nou een week te wachten om onder die 8 euro te blijven en volgende week meer geld uit te geven voor diezelfde kroketten… dat is stom.

Dus… 8 euro voor alles minus de kroketten 😉 We hebben een berg voorraad: nog 4 pakken kaas, vlees in de vriezer, nog 4 pakken houdbare melk (die ik liever niet allemaal opmaak trouwens), en voldoende ingrediënten om nog 2 maanden brood te bakken. En ook qua groenten en fruit hebben we nog best wat voorraad (met dank aan de halve zak druiven die we kregen).

Voor alle zekerheid heb ik maar eens een weekmenu gemaakt. Alleen rijst moet ik nog kopen, de rest is aanwezig. Als ik dan ook nog twee kilo appels en wat melk koop, dan komen we de week mooi door. Dat zou moeten lukken voor 8 euro. De appels gaan dienen als fruit en ik maak er plaatkoek mee voor in het weekeinde. Mmmm plaatkoek met walnoten!

Weekmenu:

Maandag: vandaag aten we lasagne

Dinsdag: chili con carne met worstjes, tomaat, paprika en tomatenpassata – met gekookte rijst*.

Woensdag: boontjes op zijn grieks (met dank aan de overvloedig gevende bonenstruik in de tuin) met rijst en een restje chili con carne.

Donderdag: aardappels uit de oven met een restje boontjes van gisteren,  salade van tomaat en een klein hamburgertje.

Vrijdag: wortelrisotto met spekjes.

Zaterdag: aardappels uit de oven met bieten – tonijnsalade.

Zondag: linzensoep uit de vriezer met brood (wentelteefjes?)

Maandag: rijst met foe jong hai van alles wat er nog over is aan restjes (1-2 paprika’s, 1 wortel en wat ui).

Wel… dat is toch bepaald geen armoedig weekmenu!

Share
7 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.