Uitgaven week 2: hamsterweken

Deze week was wat rustiger qua uitgaven, hoewel het budget van 65 euro me toch even liet puzzelen. Want ging ik daar nou ook kattenbrokjes van kopen? En zo ja: hoe puzzelde ik dat dan rond met een bulkaankoop van rond de 60 euro?

Tegelijkertijd had ik ook geen zin om me door één gat te laten vangen.

Uiteindelijk vond ik iets goedkopere, maar wel goed geschikte brokjes van hetzelfde kwaliteitsmerk als anders. Die waren overigens nog steeds krap 54 euro voor tien kilo brokjes, maar dat scheelt toch 6 euro én ik heb er een kilo meer voor. Als aanvullende oplossing besloot ik om deze week zoveel mogelijk voor twee weken in te kopen en ook nog maar even flink kaas in te slaan. Er was namelijk een 1+1 gratis actie. Volgende week haal ik naast de brokjes dan alleen de hoognodige dingen zoals melk en fruit. Groenten heb ik namelijk nog liggen en we hebben trouwens ook nog twee netten sinaasappels. Ik bestelde ook nog wat nat kattenvoer omdat ik simpelweg vergeten was om op tijd te bestellen.Wat bespaartechnisch niet zo’n handige actie is, maar de poezen zijn er blij mee 🙂

Bij de boodschappen kreeg ik voor de tweede keer een ongevraagd (en ongewenst) pakje fruitbiscuit met de boodschappen mee. Het stond ook op de rekening. De vorige keer hebben we die dingen opgegeten, maar deze keer heb ik er een mailtje aan gewaagd. Het bleek dat men de sutana rozijnen verwarde met sultana fruitbiscuits. Ik snap het niet helemaal (als ik rozijnen bestel, dan wil ik rozijnen en geen koekjes…), maar de volgende keer zal ik het er maar heel duidelijk bij zetten. De koekjes mag ik terugbrengen als ik volgende week boodschappen doe.

Verder was ik wel tevreden met de inkopen. Door de 1+1 aanbieding op de kaas kon ik weer een goede voorraad inslaan. 8 Pakken kaas kocht ik. Daar kunnen we zeker een maand mee vooruit. Dat tikt leuk door. In totaal zat er 32,40 euro bonuskorting op een totaal van 55,65 euro aan boodschappen.

Voor een ieder die de groenten mist in mijn lijstje: ik had nog een knolselderij, 4 preien, een paar kilo wortels, een berg aardappels en wat zakken boerenkool op voorraad van de vorige hamsterweek. Ook qua fruit had / heb ik nog een bergje liggen van de afgelopen weken. Dat eten we dus eerst maar eens op.

Boodschappen week 1:
6 pakken Tomatenpassata van 500 ml
3 kuipjes halvarine (persoonlijke bonus)
2 dozen Felix nat kattenvoer met daarin 2 x 12 zakjes (1+1 gratis)
8 stukken goudse kaas van ruim 5 1/2 ons (1 + 1 gratis)
1 pak appelsap
2 pakken rijstwafels
4 pakken havermout
2 bakjes knoflookolijven (1+1 gratis)
2 x 2 puntpaprika’s (1 +1 gratis)
1 bakje zure room
1 pakje kokosmelk
1 zak bloem
1 pakje roomboter
3 2-literpakken melk
1 pak toastjes
2 preien (met korting)
1 zak bruine rijst
1 niet bestelde fruitbiscuit
Totaal boodschappen inclusief koopzegels en bezorgen: 60,41

...
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.