Uitstelklusjes

Met de komst van zoon (ahum 5 jaar geleden) zijn we ook gestopt met het doen van onderhoudsklussen. Alleen het hoognodige deden we, maar veel dingen bleven liggen. We hadden onze handen al vol genoeg. Daarna kwam dochter en werd het alleen maar drukker.

Inmiddels begon ik me steeds meer te irriteren. En dus is het wekelijkse ‘uitstelklusje’ ingesteld.

Het poetswerk is hier onderverdeeld in zones. Iedere week wordt het huis globaal gepoetst. Harry (onze stofzuigrobot) neemt daarbij het stofzuigen voor zijn rekening. De ruimte die die week ‘in de zone’ is krijgt wat extra aandacht. Zo ruimde ik deze week de kasten in de woonkamer op en stofzuigde ik er de plinten.

Inmiddels doe ik ook wekelijks een klusje ‘in de zone’. Niet te groot, niet te moeilijk, maar wel dingen die een langdurige verbetering opleveren. Vorige week poetste ik het rolluik in zoon zijn kamer (slaapkamerzone – dat ding wachte al minstens 15 jaar op een poetsbeurt…). Twee uur was ik ermee bezig en het was een ontzettende rotklus – maar de hele kamer knapt er van op. Deze week ben ik bezig in de woonkamer. Er was even enige twijfel welk klusje ik voorrang zou geven, toe de deur naar de gang vastliep. Het euvel bleek een indraaischarnier wat enigszins los was geraakt. Samen met dochter repareerde ik de boel.

Volgende week is de hal aan de beurt en dan ga ik gaten vullen. Langzaam maar zeker knapt het huis zo steeds verder op. Fijn!

...
Share
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.