Vakantie dagboek voor kinderen

Voor onze kinderen printte ik deze vakantie bladen uit voor een vakantie dagboek (klikkerdeklik). Tot mijn eigen verbazing vinden ze dat reuze leuk en dus vullen we iedere avond na de maaltijd het dagboek in. Ik schrijf voor dochter, waarna ze een fantastische tekening maakt en zoon vult zijn eigen blad in. Dochter maakt er vervolgens een prachtige tekening bij en zoon knipt plaatjes uit van dingen die we die dag gezien hebben.

Aan het werken aan de dagboeken zitten (naast dat het gewoon leuk is) meerdere mooie kanten. Niet alleen hebben ze zo een tastbare herinnering aan hun vakantie (ik ga er twee boekjes van maken, met nog wat extra vakantiefoto’s erin), het geeft ook de mogelijkheid om de dag nog even te laten bezinken. Dat zoon daarbij stiekum ook nog oefent met taal / spelling is alleen maar mooi meegenomen.

Één van de leukste onderwerpen van het dagboek vind ik ‘om nooit te vergeten’ – wat ik vertaal als ‘wat was het leukste van vandaag?’. Bij zoon blijk ik dit wel aardig te kunnen voorspellen, maar dochter verrast me iedere keer weer. Sowieso trouwens, dat is er namenlijk eentje met eigengereide interesses. Zo scoorde een zwaaiende Bollo (da’s de beer van het park) laatst hoger dan allemaal andere echt leuke dingen. En vandaag bestond het hoogtepunt niet uit de wandeling, het Bollo-huisje of de speeltuin. Nee, de borrelende (nep) lava die zij gisteren zag in het museum Museonder was voor haar ook vandaag nog het hoogtepunt van de dag. Ze checkte nog even of ze het woord juist had onthouden. Kijk en dat is toch leuk om te weten. Kunnen we het nog eens over lava hebben enzo.

Tot mijn verbazing zag ik overigens dat je ook vakantiedagboeken kunt kopen. Er is volop keuze in. Kijk maar hoe leuk! Dit reisdagboek voor kids en dit vakantie doe boek lijken me erg leuk om kado te doen.

...
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.