Vakantiegeld

Zoon had geld gehad van oma om wat leuks te kopen voor de vakantie. Maar liefst 7,50 euro en het brandde in zijn zak.

En dus planden we een moeder – zoon uitje naar de stad. Het viel me op dat zoon niet zomaar wat kocht. Meerdere winkels werden bezocht en spullen werden kritisch bekeken. Wel werd 50 cent uitgegeven aan een bewegend beest om op te zitten.

Uiteindelijk kocht zoon drie dingen: een kettinkje, prachtige glitter-vlinder speldjes en roze elfenvleugels. Precies (of nou ja…. precies genoeg) zoals de heldin uit zijn favoriete netflix serie die heeft.

Ik kocht voor zus ook maar vleugels en speldjes. Want als grote broer kun je nou eenmaal een driejarige aanbidster geen roze vleugels en prachtige haarspeldjes voorhouden waar ze vervolgens níet aan mag zitten. Dat soort dingen leiden tot ruzies en mogelijk zelfs tot gesloopte vleugels.

Het waren niet echt de meest degelijke aankopen en een beetje tegen het plan in om spullen het huis uit te krijgen, maar beide kinderen waren er helemaal dol mee. Twee wilde vlinders waaiden de speeltuin door met hun roze vleugels. Er was luidruchtige lol en de speldjes moesten mee naar bed.

En zo strekt het plezier van het moeder – zoon uitje zich nog een poosje uit. Fijn!

 

...
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.