Van grijs worden naar regenbooghaar

Het proces van het laten uitgroeien van de haarverf houdt de kinderen nogal bezig (en mij ook hahaha). Eerlijk gezegd is het een intrigerend iets. Er gebeurd namelijk van alles op dat hoofd van mij en het is onbekend terrein, dus dat is interessant.

Ten eerste is daar het ongekleurde haar wat langzaam maar zeker tevoorschijn komt. Een deel is zilver, maar er lijken ook donkere haren tussen te zitten. Mijn haren zijn lang, dus die dekken de uitgroei aan de zijkanten af. Ik ben erg benieuwd hoe de mix eruit gaat zien als de zilveren delen langer worden.

Dan is er nog het geverfde haar, wat inmiddels zo’n twee (of is het drie?) maanden niet geverfd is. Het blijkt dat geverfd haar verbleekt en verkleurd als je het niet meer verft…. Ik kreeg op een gegeven moment een tamelijk rode gloed die ik niet mooi vond. Internet leerde me dat een zilvershampoo goed moest werken tegen a: vergeling van het zilver en b: de rode gloed in mijn geverfde haar.

Ondertussen wordt ook steeds meer zichtbaar hoe zeer mijn haar te lijden heeft gehad onder al dat verven. Het zag eruit alsof het wel een oppepper kon gebruiken. Dus kocht ik een haarmasker en conditioner die tegelijk de rode gloed eraf zou moeten halen (van een fijne Vegan shampoo lijn – die goede reviews kreeg en waar gelijk ook minder andere zooi in zit).

Dat lijkt gelukt, waarbij m’n haar nog wat lichter lijkt te zijn geworden (raar maar waar). En dat is mooi, want dan valt die uitgroei weer wat minder op. Of dat denk ik dan ;-).

Ondertussen roepen de kinderen blij dat ik regenboog haar heb. Wat uit hun mond overigens een groot compliment is, want niets is leuker dan iets met regenboogkleuren.

Dus dat is mooi dan.

...
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.