Walnoten!

Laatst vond ik toevallig een paar walnotenbomen één dorp verderop. Ze staan prachtig rondom een speeltuintje. Kennelijk eet het halve dorp al jaren van de oogst. De mevrouw die wij spraken (en waardoor wij erachter kwamen dat er walnoten bomen stonden) vertelde dat de echte fanatiekelingen ’s morgens vroeg met zaklantaarns en een kruiwagen rondlopen als de noten in grote getalen gaan vallen.

Zo zien walnoten er aan de boom uit

Zo fanatiek zijn wij dus niet… (hoewel… ik moet het maar niet opperen bij zoon, want die zie ik dat dus wel doen en mij daarvoor nog uit bed porren ook). Maar toen het vandaag flink waaide vond ik het toch een goed idee om tussen 20 regenbuien door even bij de walnotenbomen te gaan kijken met de kinderen. Buitje 21 pikten we en passant nog even mee.

Maarrr we kwamen met een halfvolle tas terug! De kinderen waren ook helemaal enthousiast. Ze hadden beiden een eigen zakje met zelf gevonden walnoten en waren daar erg trots op. Dochter was met haar zakje gaan slapen als ik daar geen stokje voor had gestoken.

Kijk… dat is leuk hamsteren voor de winter. Nu alleen nog uitvogelen hoe ik die dingen droog zonder dat dochter er constant mee rondloopt en zoon ze kraakt en opeet voordat ze gedroogd zijn… Zou de schuur te vochtig zijn?

Verder moet ik dit soort dingen maar niet meer ondernemen terwijl dochter een witte legging aan heeft (of beter: dochter gewoon maar geen witte leggings aan doen… wij zijn daar geen mensen voor).

Zijn de walnoten bij jullie al rijp?
En weet iemand hoe je ze het beste droogt en bewaard?

Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.