Wat doe jij met Pasen?

Waar ik kerst altijd duidelijke feestdagen vind, zorgt Pasen hier altijd voor enige onduidelijkheid. Natuurlijk doen we sinds de komst van zoon allerlei Paasfestiviteiten. Er worden eieren versierd en gezocht (echte, gekookte) en we lezen verhaaltjes over de lente.

Verder eten we eieren en eiersalade en maken we ergens in het paasweekeinde nog een grote wandeling.

De man raakte op zaterdag nog even in de stress. Want moesten we niet nog naar de Albert Heijn? ‘Met een massa Duitsers dringen tussen de halflege schappen voor het laatste paasbrood of chocolade ei, smeersels voor op toastjes of gourmetvlees?  Nee dus! Chocolade eitjes kopen we ook dit jaar niet – meestal zijn die toch minder lekker dan een lekkere chocoladereep (die we al in huis hebben – lang leve de Tony Chocolonely aanbieding bij Appie deze week :-)) en daarbij heb ik ook dit jaar geen fysieke winkel kunnen vinden die lactosevrije eieren heeft. Volgend jaar koop ik die dingen online!

Glutenvrij en lactosevrij Paasbrood heb ik niet eens naar gezocht. Zoon vindt het allemaal wel lekker, maar dat vind hij van zoveel dingen. De bruine bolletjes die ik voor hem kocht werden net zo enthousiast onthaald. En wij genieten zelf meer van een lekkere boterham dan van paasbrood.

Afijn verder hebben we nog een bergje gekookte eieren die met wat mayonaise, ui en augurk een heerlijke eiersalade worden en we hebben nog blikjes tonijn – wat met wat mayonaise, ui, augurk en aardappel een lekkere tonijnsalade wordt. Vanavond halen we Chinees – iets waarvoor de mannen hier juichend om de tafel dansen (soms letterlijk…). En dat is ook feest.

Verder eten we altijd lekker 🙂

Doe / deed jij iets speciaals met de Pasen?

...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.