Wat ga jij doen met die hitte?

Dinsdag tot en met donderdag geven ze hier temperaturen af tussen de 31 en 36 graden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet blij mee ben. Want warm weer is fijn, maar dit is gewoon te warm.

Maar goed. Gelukkig kunnen we het weer niet beinvloeden en dus doen we het er maar mee.

En dus bedacht ik een plan van aanpak om beter aan te sluiten op het warme weer.

Ten eerste hebben we beneden (op de zuidkant!) en op zolder (oostkant) geen zonneschermen voor de ramen. En dat terwijl het allemaal flinke ramen zijn. Ik heb gelezen dat het flink scheelt als je lakens aan de buitenzijde van je ramen hangt. Dat gaan we dus mooi nog even doen voor dinsdag. Op zolder gaat dat niet lukken, maar een gordijn aan de binnenzijde zou toch wel handig zijn met die hitte. De man heeft ergens nog gereedschap liggen waarmee hij ringen in stof kan slaan, dus dat moet lukken met een paar lakens, gaatjes, plugjes.

Dan had ik bedacht dat we de dag ook maar aan moeten passen op de hitte: ’s morgens vroeg wat doen, tussen de middag ‘warm’ eten en binnen een beetje hangen. En dan tegen het einde van de middag (rond vieren) lekker naar het strand, waar we ook het avondeten (broodjes) doen. Daar lekker een poos rondhangen en de kinderen een stuk later naar bed.

En dan wachten op wat koeler weer….

Wat ga jij doen met die hitte?

Share
7 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.