Wat vind jij van oud en nieuw?

Het is een beetje een stomme vraag misschien, want eigenlijk maakt het niet uit wat je ervan vindt. Oud en nieuw is er gewoon. Net als de waterpokken, kerst, zomervakantie en regen.

Nu vind ik oud en nieuw dus heel mijn leven al een suf iets. Je moet eerst wachten tot na bedtijd voordat ze eindelijk dat vuurwerk gaan doen. En daarna moet je wachten totdat ze eindelijk klaar zijn. Het enige wat er leuk aan is zijn de oliebollen (en oke… het uitzicht op het vuurwerk als het er eindelijk is).

Als kind deden we kaartspelletjes met elkaar, afgewisseld met tv (de oudejaarsconference en nog wat shows). Daarna kwam die klok op tv, volgden felicitaties, werd er een bescheiden hoeveelheid vuurwerk afgestoken en liepen we buiten een rondje. We wensten buren een gelukkig nieuwjaar en aten nog maar eens een oliebol – die mijn vader die middag gebakken had.

Met de kinderen doen we al twee jaar een aangepast oudjaar. Na het eten steken we wat vuurwerk af in de tuin. De kinderen gaan iets later dan gewoonlijk naar bed, maar niet heel veel. Wij gaan rond half 10 ook slapen. Om kwart voor 12 gaat dan mijn wekker en maak ik de rest van het huis weer wakker.

We gaan naar beneden, kijken vuurwerk, bellen wat mensen en eten oliebollen. Rond kwart over 1 / half 2 gaat het hele zooitje dan weer naar bed. Rond 8 uur ’s morgens is het hele huis dan weer wakker.

En met een beetje mazzel zijn wij en de kinderen dan op 1 januari nog enigszins fit en gezellig. Da’s toch geen slechte start van het nieuwe jaar.

Ik ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen als de kinderen ouder zijn.

In ieder geval…. Of je nu van de jaarwisseling houdt of niet. Het is vanavond een feit. Dus….

een prettige jaarwisseling en een gezond, gelukkig en in alle opzichten voorspoedig nieuwjaar gewenst!

Share
7 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.