Weekbudget: veranderingen en glutenvrij

Qua budget lopen we geloof ik nog ongeveer op schema, maar pin me er niet op vast. Met alle drukte kwam ik maar net toe aan de was. Het optellen van bonnetjes schoot er totaal bij in. Daarbij was er de herintrede van het glutenvrije dieet voor zoon.

Ondertussen eet zoon namelijk weer glutenvrij. De buikpijn die sluipenderwijs weer dagelijks aanwezig was verdween na twee dagen glutenvrij eten als sneeuw voor de zon. En dus gaan we vrolijk verder met glutenvrij. Wat een makkie is als je een jaar lang gluten- én lactosevrij hebt gekookt. Lactose verdraagt zoon namelijk inmiddels wel en dat maakt dingen toch wel een flink stuk makkelijker.

Voor 65 euro per week eten met  glutenvrije maaltijden én uitjes erbij in, dat zie ik niet zo zitten. Daarbij vind ik die uitjes op dit moment te belangrijk om erop te beknibbelen. We werken allemaal zo hard om de boel goed te laten lopen, daar mag zeker een evenredige hoeveelheid lol tegenover staan. Niet dat dat altijd veel geld hoeft te kosten, maar ik wil mezelf niet vastpinnen op dat vlak.

Dus blijft het weekbudget 65 euro, alleen houdt ik dit alleen aan voor voeding en andere huishoudelijke aankopen. Eens kijken of het lukt om van dat bedrag ook de glutenvrije maaltijden voor zoon te bekostigen. Zoon eet de meeste dagen gewoon twee keer warm, met af en toe glutenvrij brood (waarvan we nog een voorraadje in de vriezer hadden liggen).

Het lijkt trouwens wel alsof we steeds meer boodschappen kunnen doen voor hetzelfde bedrag. Moet je hieronder eens kijken wat een berg boodschappen ik liet bezorgen!

Afgelopen week gaf ik het volgende uit aan boodschappen:

Bio speklappen
Bio rookworst
Kuipje boter
Melk (3 2-literpakken)
Kaas (krappe kilo)
Camembert
2 Kuipjes smeerkaas
12 Bananen
12 appels (1+1 gratis)
2 Kilo winterpeen
2 x 400 gram roerbakgroenten (1 + 1 gratis)
6 Preien (1+1 gratis)
1 Knolselderij
Zilvervliesrijst
Pak pasta
Pak glutenvrije havermout
Pak rijstwafels
Pak bloem
Pak spliterwten
Fles ketchup
4 blikjes tonijn
Pak afbakbroodjes
2 Pakjes roggebrood
2 Chocoladerepen
Chips
2 pizza’s (1 + 1 gratis)
Pak appelsap
2 Pompjes handzeep (1+1 gratis)

Totaal inclusief bezorgen (en volgens mij ook koopzegels): 58,36

Over: 6,64

 

Hoe doe jij het met je boodschappenbudget?

...
Share
6 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.