Weekmenu

Het loopt hier weer eens niet met koken. En ik hou juist zo van lekker eten ook van het koken. Alleen…. iedere dag….en dan in alle drukte iedere dag maar weer…. pfff

Soms is de inspiratie en de zin dan even op. Met als gevolg dat ik de laatste tijd steeds vaker om kwart over vijf zuchtend in de koelkast tuur. Niet leuk, niet efficiënt en zeker geen goed startpunt voor lekkere maaltijden. Niet dat het vies is hoor, maar om nou te zeggen dat ik van het koken geniet…. neuh.

Kortom: tijd om het weekmenu weer eens uit de kast te halen. Misschien hussel ik de boel nog wel door elkaar qua dagen (een dubbele portie rijst maken is zoveel makkelijker dan 2 keer koken…), maar dit is de globale opzet.

Wat eten we deze week?

Maandag: Nasi met erwtjes, witte kool, wortel en pindasaus

Dinsdag: Pasta met bloemkool en bechamelsaus met zalm

Woensdag: Aardappelpuree met diepvries spinazie en een worstje. Zoon eet pasta met spinazie en een worstje.

Donderdag: Bietenrisotto (aangepast recept, zonder de smeerkaas en de zonnebloempitten – hoewel je dat ook gerust erin kun laten), met gehakt en rucola (mocht je rauwe bietjes hebben, kook die dan gaar een poos voordat je dit gerecht maakt. Het koken duurt namelijk altijd langer dan je denkt en het pellen van hete bietjes is een vervelend klusje).

Vrijdag: Rijst met Indiase linzen-tomatensoep (gevaarlijk lekker) en coleslaw (met aangepast recept: tegenwoordig maak ik hem gewoonlijk zonder mayonaise en suiker, maar met geraspte appel en wat olijfolie en azijn)

Zaterdag: Broodje hamburger met coleslaw en linzensoep.

Zondag: Restjesdag

...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.