Weekmenu: meer soep!

Voor de komende week heb ik het goede voornemen om naast de warme maaltijd ’s avonds vaker soep te eten bij de broodmaaltijd. Het idee hierachter is dat we op die manier wat minder graan eten (en minder kaas! – we gaan richting de 1 1/2 kilo per week als we niet uitkijken) en meer groenten en peulvruchten. M’n lieve huisgenoten vinden het een super idee. De kinderen zijn dol op soep. Als dochter mocht kiezen, dan at ze volgens mij enkel nog soep. Ze vindt het zelfs lekkerder dan brood, rijst of pasta en dat wil wat zeggen 🙂

Vandaag maakte ik alvast maar eens een eenvoudige tomatensoep met balletjes. Het was een grote pan, maar hij is toch in twee dagen op denk ik… In plaats van blikjes tomatenblokjes gebruikte ik tomatenpassata. Dat hoef je niet eens meer te pureren, wat de soep nóg eenvoudiger maakt.

De bouillon die ik bij deze soep gebruikte, maakte ik van groentenafval. Groentenafval vries ik in. Als de zak vol is, dan maak ik er bouillon van (20 minuutjes zachtjes koken met wat laurierblad, foelie, peperkorrels en wat kruidnageltjes, dan nog 10 minuutjes laten staan en gelijk zeven).

Komende week wil ik nog een aardappel-preisoep maken (ik zag verschillende recepten die ik wil proberen) en van het weekeinde nog maar eens mijn eenvoudige linzensoep.

En dan hebben we de rest van het weekmenu nog 😉

Weekmenu:

Maandag: rijst met foe yong hai
Dinsdag: stamppot boerenkool met Indisch stoofvlees (uit de vriezer) en appelmoes
Woensdag: Wortelrisotto met zalm
Donderdag: iets met broccoli, misschien dit recept van gepureerde macaroni met pasta…, maar liever iets zonder pasta.
Vrijdag: pasta bolognese
Zaterdag: pasta bolognese
Zondag: restjes of iets uit de vriezer

Heeft iemand nog ideeën voor de broccoli? Ik wil graag iets maken zonder pasta, maar mis een lekker recept.

Share
11 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.