Weekmenu: overgang naar de lente

Altijd fantastisch zo’n avond waarop iedereen volgens de klok op het juiste moment in bed ligt, maar niemand kan slapen om dat de innerlijke wekker nog niet is verzet. En vanmorgen werden we natuurlijk allemaal door de wekker ruw uit dromenland gesleurd. Gelukkig is er dan koffie én mooi weer.

Het pré-koffie gevoel

Onze slaapogen zien namelijk fantastisch lenteweer tegemoet. Misschien dat ik het mezelf toesta om een uurtje weg te soezen in de lentezon. Wie weet kleur ik dan nog wel een beetje bij. De eerste echte kus van de zon hebben we gisteren al gehad. Het hele gezin heeft rode blosjes.

Ondertussen maakte ik nog maar eens een weekmenu:

Het weekmenu:

Maandag: de resten Chinees van gisteren (het perfecte einde van een luie dag in een leuke speeltuin).
Dinsdag: Aardappeltjes uit de oven met een frisse salade van komkommer, paprika en bleekselderij. Met een eitje of een biefstuk uit de vriezer (wat is dat toch met ons, dat de biefstuk uit het vleespakket altijd het langste blijft rondhangen in de vriezer… kennelijk zijn wij echte gehakt-mensen).
Woensdag:Stamppot peen met ui met een rookworst. Behalve als het er echt geen weer voor is, dan wordt het wortelrisotto met witte wijn en spekjes.
Donderdag: Hetzij stamppot peen met ui, hetzij bietensalade met aardappeltjes (al dan niet uit de oven ;-)). Misschien gooi ik dan ook nog wel wat tonijn door de bietensalade heen… mmmm! Misschien moet ik die stamppot bij voorbaat maar vergeten. Met dat mooie weer heb ik niet zo’n zin meer in zware stamppotten.
Vrijdag: Pasta met bolognesesaus uit de vriezer en eventueel nog een frisse salade van wat we nog hebben.
Zaterdag: Restjesdag
Zondag: Pannenkoeken

Zie jij de lente al terug op je bord?

...
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.