Weekmenu voor een rommelige week

Deze week is een beetje rommelig. En dan is het juist fijn dat er een weekmenu is. Zonder weekmenu raak ik juist op drukke dagen in de knel. Iets verzinnen is dan lastiger omdat er minder hersencapaciteit over is voor dingen als ‘wat eten we vandaag’. Daarbij vergeet ik juist in dat soort weken om bepaalde ingrediënten te bestellen, waar ik dan natuurlijk pas om half zes achter kom…

Lang leve het weekmenu dus!

Deze week gaan eindelijk de bietjes in de pan!

Aanwezige en bestelde groenten:
1 kilo winterpeen
1 pond (of was het een kilo?) bietjes
Een stuk witte kool (ik denk nog 2-3 ons).
1/2 paprika
1/2 prei
2 courgettes
2 aubergines
2 zakjes chinese wokgroenten (aanbieding)
Champignons
Komkommer
Rucola

Het weekmenu:

Maandag: Zoon zijn juffen-schema is omgegooid, wat betekent dat er maandagmiddag een grote kans is op een overvraagd kind. Vandaag maak ik dus een makkelijke maaltijd met dingen die ik vooraf kan snijden / bereiden, zodat ik na schooltijd (en gastouder) mijn handen vrij heb voor zoon. Vandaag worden dit 0osterse wortels (wortels kort bakken in 25 gram boter. Dan wat citroensap, geraspte gember, een eetlepel suiker en een scheut water toevoegen en gaar stoven. Bij het opdienen bestrooien met wat geroosterd sesamzaad) met rijst en gebakken tahoe met deze onovertroffen Indiase linzen-tomatensoep. Het klinkt als veel werk, maar het merendeel kan ik van tevoren klaarmaken / klaarzetten. Daarbij heb ik woensdag weer veel plezier van de linzen-tomatensoep.

Dinsdag: vandaag moet ik met zoon de stad in voor een pasfoto. Dus ook een dag waarbij het fijn is om niet teveel gedoe te hebben met koken. Vooraf is er wel tijd om bietjes te koken. Dit betekent dat de bietjes eindelijk de pan in gaan!  Het wordt vandaag bietenrisotto met spekjes en rucola

Woensdag: restjesdag

Donderdag: vandaag is er zwemles. Zoon is ’s middags thuis dus die kan fijn helpen koken. We maken dan pasta bolognese van de prei, paprika, aubergine, courgette, witte kool met een pond gehakt en anderhalve fles tomatenpassata. Alles bij elkaar moet dat genoeg zijn voor 3 maaltijden voor 3 dagen. En dus vriezen we dan weer fijn 1 maaltijd in.

Vrijdag: Nog eens pasta bolognese

Zaterdag: ik ga op stap en de mannen eten samen. Ze kunnen kiezen tussen een rest pasta bolognese of pizza uit de vriezer. Ik heb zo maar het vermoeden dat het pizza wordt :-). Ze zien maar! Ik ga fijn op stap :-))

Zondag: Pad pak ruam mitr (Thaise roerbakgroenten) van twee zakjes kant en klare groenten met blokjes gebakken tahoe met sesamzaad of aardappeltjes uit de oven met salade (van rucola, komkommer en gebakken champignons) en een stukje biefstuk of rosbief uit de vriezer.

...
Share
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.