Weekmenu: wat kost de kerst?

Kerst valt dit jaar direct na het weekeinde. Als je boodschappen laat bezorgen, of maar eens per week boodschappen wilt doen is het zaak om goed vooruit te denken bij het weekmenu en het maken van het boodschappenlijstje.

Het vooruit denken is ook prettig als je de drukte in de winkels voor wilt zijn. De winkels zijn namelijk drie dagen dicht (hoewel ik meende te zien dat sommige supermarkten de tweede kerstdag alweer opengaan) met daarin twee feestdagen. Voor veel mensen is dat een reden om bergen eten in te slaan.

Kortom: als je niet van drukke winkels en lege schappen houd, dan kun je er maar beter voor zorgen dat je uiterlijk donderdagmiddag alles in huis hebt.

Onze week- en kerstinkopen vond ik zelf redelijk bescheiden.Volgens mijn berekeningen ben ik rond de 75 euro kwijt aan AH. Daar zit een stukje kerst, maar ook een aanvulling van de reguliere voorraad in.

Er komen nog wat lekkere biertjes, aardappels en linzen bij. Deze halen we elders. Het totaalbedrag zal dan rond de 90 – 100 euro uitkomen – als we niet gaan gourmetten. Mochten we toch gaan gourmetten (alleen als we een berg 35% korting stickers op vlees tegenkomen), dan komt er nog maximaal 20 -30 euro bij. Het totaal komt dan op 120 – 130 euro voor de komende week van dinsdag t/m donderdag de week erop.

Voor ons doen is het een hoog weekbedrag aan boodschappen (gewoonlijk zitten we rond de 70 euro per week), maar aangezien we er ook de kerst mee vieren is het prima zo.

Wat geef jij de komende week uit aan boodschappen?

 

Weekmenu:

Zondag: patatjes of pannenkoeken

Maandag: Stamppot boerenkool met spekjes

Dinsdag: pasta met bolognaisesaus (deel saus invriezen) + restje boerenkool

Woensdag: Aardappeltjes uit de oven met vissticks en salade

Donderdag: pasta met bolognaisesaus

Vrijdag: rijst met foe yong hai.

Zaterdag: Dutch Tapas (restjesdag) + grote pan van mijn fantastische Indiase linzensoep (rest invriezen voor dag met eters).

Zondag: pannenkoeken of frietjes met soep of salade.

Maandag, zelfgemaakte aardappel anders met prei.

Dinsdag, tweede kerstdag: paprikasoep met room, gehaktballetjes in tomatensaus, pasta, groene salade van spitskool, rucola en olijven, toe roomijs met walnoten. óf gourmetten (met de soep vooraf, salade erbij en de roomijs toe).

Woensdag: restjesdag 🙂

Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.