Weg met de ipad!

De meeste mensen met (en zonder 😉 ) kinderen hebben er eentje: een portable schermpje waarmee kind televisie kan kijken terwijl de ouder rustig kookt, slaapt of op het eigen schermpje kijkt.

Wij hadden ook schermpjes voor de kinderen: twee ipads, voor ieder kind één. Dat was niet het plan (ze waren van de man en mij), maar die dingen bleken toch wel erg makkelijk inzetbaar.

En toen stortte schermpje één in, met daarna een complete duisternis op schermpje twee. Schermpje één is waarschijnlijk ingestort door te onvoorzichtig gedrag (een ipad kun je maar beperkt stoten en laten vallen…). Van schermpje twee wisten we niet waarom hij op zwart was geslagen. We hadden echter niet zo’n zin in de aanschaf van nieuwe dure schermpjes, waarvan de enige gebruikers inmiddels de kinderen waren.

En dus besloot ik om het er gewoon maar bij te laten. Niks geen nieuwe schermpjes, niks geen vervanging in de vorm van onze telefoons. We gingen gewoon old school. Zoon en dochter mogen allebei per dag 1/2 uurtje televisie (netflix, uitzending gemist of youtube) kijken. Ieder heeft zijn eigen vaste kijkmoment waarop diegene mag kiezen. De ander kan kiezen of hij / zij meekijkt ja of nee. In de weekeinden mag er ’s morgens een extra half uurtje televisie worden gekeken. Dan moet er iets worden gekozen wat beiden leuk vinden.

Ik moet zeggen dat het me érg bevalt. Er is wel eens wat gezeur over dat het de ander zijn beurt is om te kijken, maar al met al valt het me erg mee.

Het enige nadeel (en voordeel ook trouwens) is dat ik alles meekrijg. Waardoor er (met dank aan de keuzes van dochter) al twee weken een suf liedje hardnekkig in mijn hoofd rond dreunt. Voor een ieder die het aandurft: ik zette het hieronder neer.

Wat vind jij van schermpjes voor kinderen? En hoe zet je ze (eventueel) in?

 

Foto: stockfoto
...
Share
12 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.