Wel alle briefplaten!

Deze zomer wilde ik de voorgevel schilderen. En ‘dus’ pakte de man de voortuin maar eens goed aan, want alleen op een mooi bestraatte voortuin kan men goed schilderen immers :-).

Helaas liep ik halverwege het schilderen averij op aan de schouder en moest er een schilder ingehuurd worden. Die met enige vertraging na een paar weken gelukkig ook kwam. Net het laatste weekeinde voor de moeson was het klaar.

Briefklep binnenzijde

Ik was blij en besloot om gelijk wat opsmuk voor de voordeur te kopen. Want de oude briefplaat (dat is je brievenbus), deurbel, deurklink enzovoorts waren echt heel lelijk (echt heel erg, vreselijk aftands lelijk). Nu gaan dat soort dingen ook weer niet heel snel bij ons, dus richtte ik me eerst eens op die briefplaat.

Wat een ingewikkelde kwestie bleek te zijn. Door het schilderen was er namelijk maar ruimte voor een briefplaat van 70 mm hoog. En dat bleek geen standaard maat te zijn. Het heeft me aardig wat zoekwerk gekost om er eentje te vinden met de juiste maten, die niet spuuglelijk was en niet gruwelijk duur. Toen ik eindelijk iets had gevonden kocht ik elders gelijk een briefklep met borstel voor binnen tegen de tocht.

En mocht die buiten briefplaat wat later komen, dan kon in ieder geval die binnen briefklep er voor de herfstvakantie op. Toch?

Niet dus. Beide briefkleppen een week voor de vakantie besteld… Niks kwam aan. De man schroefde de oude borstel er dus maar weer op om de ergste wind tegen te houden.

Na de vakantie bleek dat er slechts 1 briefplaat was aangekomen. Wat een verkeerd model was… De binnenklep arriveerde pas nadat ik erover had gemaild.

Inmiddels zit de binnenklep erop. De buitenklep stuur ik morgen terug. Hopelijk komt de juiste brievenbus een beetje snel deze kant op. En past ie en zo.

Goed… en dan moeten we nog een bel, deurklink en nieuw slot…

Hopelijk gaat dat wat soepeler.

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.