Wij doen een klusmarathon

Geen idee of het deze week lukt om te bloggen. We houden hier namelijk een klusmarathon.

Het zit zo: we wilden een nieuwe keuken en we moesten in ieder geval de kozijnen aan de voorzijde lakken. Dat klinkt als twee duidelijk afgebakende klussen… niet?

Het schilderen van de buitenboel

Om goed bij het schilderwerk te kunnen pakte de man de voortuin aan en knapte hij het hele boeltje op. Alles eruit en een heel nieuw straatwerk en beplanting erin. Dat schilderwerk kwam er vervolgens een poos niet van, omdat het eerst te heet en toen te nat was.

Gisteren was het eindelijk goed schilderweer. De man schuurde en ontvette kozijnen en deur en ik zette de boel in de grondverf (er zaten inmiddels wat slechte plekken in). Helaas vonden we een rotte plek (behandeld met ‘houtrotstop’ inmiddels), dus dat moet nog verder afgewerkt worden.
Dan nog een laag grondverf waar nodig en twee lagen verf… Het blijft een hele klus die buitenboel. Dat is dus nog niet klaar. Het is afwachten of het weer goed genoeg blijft om te schilderen.

De nieuwe keuken

Dan was er nog de keuken. De man kocht een tweedehands keuken op marktplaats. We wilden namelijk wel een nieuwe keuken, maar dan niet voor het bedrag wat daar gewoonlijk voor staat.

Omdat je niet kunt koken in een keuken die in verbouwing is, ruimde ik de hele garage op (want daar is een waterpunt en we maken er een tijdelijke keuken). Maar dan moet daar natuurlijk wel plek voor zijn. Nu was onze garage een regelrechte, bomvolle puinhoop, dus dat was een berenklus. De helft ging weg en de rest werd geordend en opgeruimd.

Toen ik om me heen keek in de opgeruimde garage vond ik dat er wel een verfje op de (grijze, vlekkerige) muren mocht. En dus primerde en witte ik het deel waar onze tijdelijke keuken komt. Waarna ik de vloer ook nog maar ‘even’ in de betonverf zette. Het is er enorm van opgeknapt trouwens.

De keuken is inmiddels opgehaald en staat klaar om gemonteerd te worden. Ondertussen is er in de keuken nog wat houtwerk geschilderd, moeten plafond en muren nog gewit worden en moet er nog van alles met oude keukenkastjes die naar de schuur gaan en nieuwe keukenkastjes die gemonteerd moeten worden.

En ondertussen zijn er twee kinderen die vakantie hebben, waar we ook geregeld wat leuks mee willen doen….

Poeh poeh! Ik zal blij zijn als alles erin zit!

Klus jij wel eens? Herken je dergelijke klus-marathons?

Share
5 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.