Winkelen voor de kerst

Onlangs heb ik ontdekt dat het zowaar leuk is om te winkelen met de kinderen. Winkelen met zoon was de eerste jaren echt niet leuk en uitputtend voor ons allebei. En dus kocht ik de meeste dingen vrolijk tweedehands online. Eerlijk gezegd vond ik het niet eens erg – want ik hou sowieso niet zo van winkelen.

Voor deze kerst wilde ik zoon echter iets netter in de kleren hebben.

Zoiets zou héél leuk zijn 🙂

Er is een kerstbrunch op school en een kerstetentje bij ons thuis en dan wil ik dat hij iets netter gekleed is dan zijn dagelijkse shirts met (inmiddels toch wat afgedragen) spijkerbroek. Maar dan wel netter binnen de niet zo flexibele grenzen van onze lieve zoon. En dus moest hij maar mee de stad in.

Waar bleek dat het inmiddels erg leuk is om met hem te winkelen! We gingen een paar winkels in, bewonderden etalages, kregen onderweg warme chocolademelk en verrukkelijke bokkepootjes van een stel kerstmannen en -vrouwen en namen een prettige pauze met appelflappen en nog maar een mok warme chocolademelk.

Voor zoon vonden we een mooie zwarte spijkerbroek en een zwart shirt met glinsterende pailletten die een andere kleur krijgen als je eroverheen wrijft. Een shirt wat overigens van de meidenafdeling kwam, maar we besloten dat het stoer genoeg was om voor een jongensshirt door te gaan. Zoon is er helemaal verguld mee.

Ik moet wel bekennen dat het voor mijn doen een duur gebeuren was: 24 euro betaalde ik voor één spijkerbroek en één shirt! Gewoonlijk koop ik voor een dergelijk bedrag een kledingpakket voor een heel seizoen… Plus dat we nu ook nog ergens iets gingen eten en drinken.

Ach ja. Het winkelen was erg leuk en af en toe mag zoiets best. Maar consuminderig is het niet.

 

...
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.