Zelfgemaakte tapenade

Vandaag zou ik volgens m’n eigen weekmenu stamppot boerenkool met spekjes maken. Helaas was ik vergeten dat de aardappels op waren… Net zoals overigens vrijwel alle groenten. Eigenlijk was er alleen nog ui en knoflook (en vier paprika’s maar die wilde ik bewaren).

Ik maakte van de nood een deugd en flanste een pastasaus in elkaar van gebakken spekjes, een pond uien, twee teentjes knoflook (alles gewoon zacht meebakken met die spekjes en daarna een klein beetje water erbij zodat de boel goed gaar stooft) en twee pakjes tomatenpassata. Het was tot mijn verrassing een zeer geslaagde combinatie die het ’s avonds op het brood ook erg goed deed. Als broodbeleg was het zelfs zo lekker dat ik het restje saus bewaarde voor op het brood. Twee bakjes vroor ik in en één bakje gebruiken we morgen.

Grappig hoe zo’n creatieve kookactie met restjes dan gelijk nog iets extra’s geeft.

Morgen komen trouwens de boodschappen. Dat is ook fijn.

 

...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie − twee =