Zo sla je een visboer aan de haak

Het leuke van nieuwe uitdagingen is dat je de wereld weer even anders beziet. Zo puzzelde ik al even over de aankoop van vis, toen ik ontdekte dat er hier wekelijks een visboer door de straat rijdt.

Het lastige met de visboer was alleen dat hij zo ontzettend snel is.

Op het moment dat de bel van de visboer luidde had ik welgeteld 10 seconden om naar buiten te stormen. Dit bleek voor mij een te korte tijdsspanne. En dus ging ik op expeditie. Het bleek dat een buurvrouw de visboer al eerder aan de haak had geslagen. Ze rende hem ooit eens het halve dorp achterna (ik heb snelle buren) en sindsdien rijdt hij daar het erf op en klopt aan. Ze zou hem melden dat wij ook graag vis wilden kopen.

Vervolgens hoorde ik een dorp verderop de bel van de visboer luiden – en zette ook ik het op een lopen (echt hoor… het is een vreemde manier van klantenbinding) en ik haalde de man zowaar nog in ook. Ik meldde mijn wens en adres en hoopte op resultaat.

En…. het is gelukt!

Naast de melktap en de kaasboer kan ik nu eens per week met m’n bord naar buiten lopen voor een (moot) verse vis. Ik ben er blij mee. Wat een luxe!

Het is een echte win – win – win (geen plastic, verkoop aan de deur – dus erg fijn / handig en – we besteden ons geld ook nog bij een lokale ondernemer).

Soms vraag ik me af of de huis aan huis verkoop weer terugkomt.

...
Share
8 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.