Zonder eten op vakantie

Deze vakantie heb ik het fantastische idee om thuis de koelkast leeg te eten voordat we weg gaan. Het idee is dat we dan geen bergen eten (enigszins gekoeld) mee hoeven te nemen en we laten voor onze fijne huizenoppas een vrijwel lege koelkast achter. Vlak voor aankomst bij het vakantiehuisje maken we dan een tussenstop bij de AH, waar ik dan precies voldoende in wil slaan voor ons weekje weg. Dit zodat we ook op de terugweg niet onnodig etenswaren hoeven te verplaatsen.

Eerlijk gezegd vind ik het best leuk om de koelkast eens helemaal leeg te eten. Het inspireert me om dit vaker te doen. Op dit moment hebben we alleen nog een paar oude appeltjes en sinaasappels, één wortel, een kontje prei, een zakje veldsla en een bergje kerstomaatjes.

Een leuke combinatie om wat lekkers mee te maken. Ik maak er vanavond een grote salade van met kikkererwten. Daarbij eten we nog wat restjes van gisteren. Als we dan nog een keer pannenkoeken eten met geraspte appel en voldoende koffie met gekookte melk drinken, dan is de koelkast vrijwel helemaal leeg. Wat hier een zeldzaamheid is. Dat ruimt mooi op en maakt makkelijk schoon.

Én ik kan wat leukers in de koelkast achterlaten voor de oppas dan wat oude appels…

Eet jij je koelkast wel eens helemaal leeg?

 

...
Share
6 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.