Zuinig met energie – of niet?

Zoals jullie misschien al begrepen is het hier passen en meten met de energie – MIJN energie wel te verstaan.

En dus deed ik na lang aarzelen wat aanpassingen die dan wel meer energie kosten van het stroomnet – maar niet van mij.

Eerst kwam Harrie – onze volautomatische stofzuigrobot. Inmiddels is hij een volwaardig lid van het gezin. Harrie stofzuigt eens per week de slaapkamers en de gang boven en daarnaast doet hij bijna iedere avond woonkamer, gang en keuken, terwijl wij de kinderen in bed stoppen.

Harrie hielp, maar er mocht ergens nog wel wat minder. En dus besloot ik om niet meer met de hand af te wassen. Als in NIETS (ok…. houten snijplank en broodbakblik uitgezonderd – maar dat is het dan ook echt wel). Niet even een handafwas voor pannen die onhandig zijn in de vaatwasser, niet voor kommetjes die er aan het einde van de dag niet meer inpassen, niet voor havermout-pannetjes. Gewoon niks. Ik draai de vaatwasser simpelweg als hij vol is. Wat (als ik niets met de hand afwas) blijkt neer te komen op twee volle vaten per dag.

Ik kan melden dat ik er blij mee ben. Gootsteen en aanrecht zijn met minder moeite een stuk leger en ik heb er minder werk aan. Niet in de laatste plaats omdat de vaatwasser heel dicht bij de opbergkastjes is.

De boodschappen gaan voorlopig (met dank aan de schouder) ook nog even online. Wat ook tijd en energie scheelt.

Mocht er weer ruimte komen, dan wil ik wel weer zelf melk halen en pasteuriseren. Die melk kartonnen zijn me toch wel een doorn in het oog. De rest laten we maar even zo.

Want bezuinigen op energie gaat alleen als er energie is šŸ˜‰

...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.