Zuinig met veel paarden

Hoewel ik er weinig over schrijf zit ik midden in een denkproces over het consuminderen en de toekomst. Nu ik niet meer werk scheelt dat een heel inkomen. De man verdient in principe genoeg voor ons gezin, maar ik merk dat hij die verantwoordelijkheid wel voelt. En dus probeer ik in ieder geval (nog) meer bewust om te gaan met ons geld. Want welke beslissingen we ook gaan nemen, geld achter de hand is altijd fijn. De vragen ‘hebben we dit echt nodig? Hebben we dit NU nodig? Moet het percé nieuw zijn?’ passeren dus weer regelmatig de revue.

Hebben we dit paard echt nodig?

En dus verzamelde ik weer eens wat spullen voor de ruilwinkel. Het fijne van de ruilwinkel is dat je er spullen brengt, waarna je voor punten weer andere spullen kunt halen. Het is een ruilsysteem waarbij je ter plekke kunt kijken wat je nodig hebt. En dat vind ik fijn.

In ons geval ruilden we drie bananendozen ongebruikte, goede spullen om tegen twee puzzels (één voor mij en één voor zoon), één spel trivial persuit voor kinderen (da’s een kadootje), twee borden (wegens dat we er steeds breken) en één stokpaard. En dan heb ik nog iets van 80 punten over.

Zoon mocht wat uitzoeken en was helemaal blij met zijn (derde…) stokpaard. Het typische vind ik dat zoon in een speelgoedwinkel verdwaalt in alle spullen. In al het plastic en de herrie ziet hij dan niets meer wat hij zou willen hebben. Die ene keer dat hij zelf iets uit mocht zoeken, lag het na een krap uurtje spelen voorgoed vergeten in een hoek. In de ruilwinkel (waar ze trouwens best wel vaak tof speelgoed hebben) kan hij fijn een beetje rondrommelen tussen het speelgoed, de knuffelbeesten en de spellen. Hij heeft er al vaak iets uit mogen zoeken en altijd was het item van zijn keuze maandenlang een hit – ook bij de dingen waar ik vraagtekens bij had.

En dus hebben we nu een complete stokpaarden familie bestaande uit moeder paard, kind paard en een luid hinnikend vader paard. Die vannacht fijn bij zoon in bed mag slapen.

Hoe bewust ga jij met je geld om?

 

...
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.